Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals

Zeggen wat je echt zeggen wilt, met behoud van de goede relatie.

Algemeen

Werken in de zorg betekent intensief (samen)werken met mensen. Niet alleen met patiënten en hun dierbaren, maar ook met collega’s van diverse afdelingen. Door verschillende achtergronden, karakters, belangen en meningen, maar ook door werkdruk en stress, kan binnen een team een periode van disbalans ontstaan.

Het ene teamlid uit dit door zich in de schulp terug te trekken en uit angst niet durven te zeggen wat hij/zij denkt. De ander heeft het hart op de tong en kiest onzorgvuldig heftige woorden om zich te uiten. Men verliest het respect voor zichzelf en elkaar en er dan kan een cultuur ontstaan waarin angst, roddelen en zichzelf verliezen de boventoon voert.

Wil je zeggen wat je echt zeggen wilt en tegelijk de goede relatie behouden?
Volg dan onze Maatwerk Weerbaarheidstraining:

 • Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals

Wat leer je

Met de Maatwerk Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals neem ik de zorgprofessional mee in het veel beter leren kennen van zichzelf. De training gaat diep in op wat iemands eigen diepgewortelde overtuigingen en ervaringen vanuit het verleden teweeg kan brengen in de verbale en non-verbale communicatie met de ander in het heden.

Ieder individu binnen de groep krijgt de volledige ruimte om te leren assertiever te worden. Voor de één betekent dat om te leren een tandje erbij doen en te leren om eerder en duidelijker te zeggen wat je denkt zonder enige angst. En voor de ander betekent dat om te leren om iets gas terug te nemen en zich juist genuanceerder te uiten met minder dreigende woorden en lichaamstaal.

Maar dat niet alleen. De training geeft met heldere oefeningen en laagdrempelige tools aan hoe ook de ander in elkaar steekt en hoe je met respect voor elkaar een goede balans vindt in de samenwerking. Daarbij wordt er extra getraind op het aanleren van de eigen verantwoordelijkheid. Dit heeft als doel dat de zorgprofessional zich na de training volledig bewust is van het feit dat actie = reactie. Oftewel, dat wat je zegt of dat wat je doet heeft effect op de ander en door assertief met elkaar te communiceren wordt een optimale samenwerking gecreëerd.

Ben je geïnteresseerd lees dan verder en verdiep je in de training. Ontstaan er vragen bel of mail mij gerust voor een 1 op 1 gesprek.

Inhoud

De Maatwerk Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals duurt 3 dagen en is verdeeld over 2 weken. De dagen duren van 09:30 uur tot 17:00 uur.

Hieronder enkele onderwerpen die aan bod komen in de Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals :

 • Wie ben ik en wat wil ik?
 • Hoe bijt ik van me af?
 • Ik ben bang om afgewezen te worden
 • Kritisch omgaan met kritiek
 • Mijn leidinggevende en ik
 • Stop de angstcultuur
 • Stop het roddelcircuit
 • Ik bewaak mijn grenzen
 • Hoe ervaar ik meer zelfvertrouwen?
 • Hoe vergroot ik mijn invloed op het team
 • Meer plezier en minder werkdruk
 • Ik voel mij vaak een slachtoffer

Dit zijn maar enkele onderwerpen die aan bod komen in onze Maatwerk Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals.
Vraag de PDF voor het volledige programma aan.

Volledige programma

  Verificatie: captcha

  Specificaties voor deze training

  Werken in de zorg betekent intensief werken met mensen. Niet alleen met patiënten en hun dierbaren, maar ook met collega’s van diverse afdelingen. Door verschillende achtergronden, karakters, belangen en meningen, maar ook door werkdruk en stress, kan binnen een team een periode van disbalans ontstaan. Het ene teamlid uit dit door zich in de schulp terug te trekken en uit angst niet durven te zeggen wat hij/zij denkt, terwijl de ander het hart op de tong heeft en onzorgvuldig heftige woorden kiest om zich te uiten. Men verliest het respect voor zichzelf en elkaar en er kan een cultuur ontstaan waarin angst, roddelen en zichzelf verliezen de boventoon voert. Weerbaarheid maakt dat je vanuit eigen kracht de juiste tegendruk kan geven waardoor balans ontstaat en bewaard wordt.

  Leren doe je niet alleen door literatuurstudie. Het leren door te doen en toe te passen op jezelf is een krachtig middel. Kennis zonder zelfreflectie en zelfinzicht sijpelt weg en wordt nutteloos. Bij ACT Maatwerk Training maak je met deze Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals kennis met een theorie, je gaat na hoe het bij jezelf is, je onderzoekt wat je daarmee wilt en HOE je dat gaat doen, je leert de theorie direct toepassen in de praktijk. Door de theorie met de praktijk te verbinden en de praktijk met jezelf, transformeer je de theorie in een eigen ervaring die duurzaam en blijvend van aard is.

  Hierboven geef ik een voorbeeld van “Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals”. Elke training is maatwerk en stem ik dan ook geheel af op de knelpunten die binnen het team spelen. Ik kijk dan ook altijd uit naar een gesprek, waarin ik samen met de leidinggevende(n) en het team de training volledig op maat maak voor Zorgprofessionals.
  Hoe toetst men weerbaarheid, zelfvertrouwen en grenzen? Dat kan natuurlijk niet, wat wel kan is toetsen of je het geleerde in de praktijk kunt toepassen, demonstreren.
  Wat ook wel kan is het volgende:
  • Je hebt alle trainingsdagen gevolgd
  • Je geeft blijk van de integratie van de tijdens de opleiding gegeven feedback
  • Je hebt alle schriftelijke opdrachten gemaakt
  • Je hebt gedemonstreerd wat je hebt geleerd
  • Vace Selviyan
  • Ingrid Groeneweg
  • Dominique Selviyan
  Training: Maatwerk Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals
  Locatie: Amstelveen / Incompany
  Aantal deelnemers: 9 – 15 max.

  • Dag 1: in overleg, op een maandag
  • Dag 2: in overleg ,op een woensdag dezelfde week
  • Dag 3: in overleg, op een volgende maandag

  Ontstaan er vragen tijdens of na het volgen van de Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals en heb je behoefte aan extra persoonlijke ondersteuning? Kom met je vragen in verband met de opleiding bij de assistenten of de trainers. Dat is geheel kosteloos. Voor verdere diepgang van je persoonlijke proces kun je vanzelfsprekend altijd voorrang krijgen voor een afspraak bij Vace (Transpersoonlijk Coaching Counseling).

  Deelname aan Maatwerk Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals:

  • € 595.= all-in (locatie Amstelveen) vrijgesteld van btw.

  Na ontvangst van de aanmelding mailen we je de ontvangstbevestiging. Indien de minimaal aantal deelnemers is gewaarborgd vindt de training doorgang en wordt de factuur je toegestuurd.
  Na betaling van factuur ben je zeker van je plek.
  Gedurende de opleiding krijg je:

  • Uitgebreide lunch
  • Koffie, thee, koekjes en fruit tijdens de pauzes
  • Uitgebreide syllabus
  • Kosteloze deelname aan intervisie groepen
  • Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals certificaat
  • Coaching

  Voor Maatwerk Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals heb je twee keer ongeveer een half uur nodig alvorens de training start. Tijdens de trainingsdagen heb je totaal gemiddeld 2 tot 3 uur nodig aan zelfstudie.

  Ervaringen van onze klanten

  Frans Kamer
  Frans Kamer
  11:20 20 Feb 19
  Op 15 februari jl. heb ik deelgenomen aan de training "BNI-Fundamenten Ontsluierd deel 1"Het was voor het eerst dat ik een dergelijke training meegemaakt heb. Wat mij opviel is dat ik gedurende de dag mijzelf erg op mijn gemak voelde, geen drempels of terughoudendheid had mij te uiten. De lesstof en oefeningen hebben mij meer inzicht gegeven in mijzelf en hoe ik beter en effectiever kan communiceren. Ik dank Vace voor de goede sfeer en zeer leerzame dag.Lees meer
  Nasser al Kamouchi
  Nasser al Kamouchi
  12:46 21 Feb 19
  De training op locatie was echt een eye-opener voor mij en collega's. ACT heeft ons laten inzien dat de rolverdeling en spelregels van onze communicatie duidelijker moet zijn. Aanrader!
  Bekijk alle beoordelingen

  “Ontwikkel jezelf, verbeter je communicatie, maak je gedrag inzichtelijk en neem vooral je eigen beslissingen.”

  Contact ons
  Contact ons

  Aangesloten bij, gecertificeerd en/of geregistreerd door