Ondernemerscoaching

Met ruime ervaring als ondernemer (sinds 1984) weet ik dat het leiden van een onderneming, afdeling of een team soms zeer uitdagend kan zijn. Alhoewel ieder ondernemer begiftigd is met eigenschappen als gedrevenheid, creativiteit, doorzettingsvermogen en eigenzinnigheid kan er soms enige aansturing nodig zijn. Met ondernemingscoaching begeleid ik de ondernemer in het waarborgen en uitbouwen van alle reeds behaalde en nog te behalen successen.

Ben je bij de juiste ondernemrscoach?

Hoe weet je nu wie je kan vertrouwen voor de beste kwaliteit? Dat is lastig in het hedendaagse, zeer ruime, coaching aanbod en weinig regulatie. Toch zijn er enkele aanknopingspunten die je op weg kunnen helpen.

1- Is de ondernemerscoach aangesloten bij een erkende beroepsorganisatie, zoals NVNLP? Een beroepsorganisatie is een vereiste in de keuze van een coach. Waarom? Een beroepsvereniging met ethische commissie, klachtencommissie en toelatingsstandaard bepalen mede of de coach voldoet aan basis eisen en opleiding. Zeer veel coaches of bijvoorbeeld psychologen die zich coaches noemen hebben geen erkende coaching opleiding gedaan. wees kritisch naar wat iemand aanbiedt en kritisch naar de beroepsvereniging.

2- Zijn er referenties te vinden? Wat zeggen de mensen over de kwaliteiten van de ondernemerscoach? Weet hij mensen tot het uiterste te bewegen om de gewenste groei en verandering te faciliteren? Staat hij bekend als een vakman?

3- Is de ondernemerscoach alleen een coach of leidt hij ook op? Een opleider die ook coacht heeft vaak diepgaand inzicht in het materiaal dat hij of zij aanbiedt.

4- Welke andere kwaliteiten heeft de ondernemerscoach? Is deze bekend om zijn ondernemerschap, is hij zelf een ervaren ondernemer?

5- is er verdere verdiepingsmogelijkheden d.m.v. het volgen van trainingen en opleidingen?

6- Realiseer je dat ondernemerscoaching een ‘kunst’ en een ‘wetenschap’ is. Intuitie alleen is nooit genoeg om een ondernemer goed te coachen, kennis op zichzelf ook niet. Het is een unieke samenspel wat ondernemerscoaching zo effectief kan maken. Dit samenspel ontstaat door ervaring, scholing en zelfreflectie van de ondernemerscoach zelf.

In ondernemerscoaching heb ik oog voor zaken als visie, missie en strategie. Hier staat jouw persoonlijke ontwikkleing centraal, waardoor je om kunt gaan met eventuele diepgaande emotionele worsteling en stress die je zou kunnen ervaren als ondernemer.

Ben je op zoek naar professionele klankbord en steun, neem dan cpontact op met mij: info@actmaatwerktraining.nl

Volg een traject Ondernemerscoaching bij ACT Maatwerk Training. Voor ondernemer gerelateerde coachingsvragen.

Herken je de volgende gedachtes bij jezelf?

 • Hoe kom ik aan meer klanten?
 • Ik werk hard maar verdien te weinig?
 • Ik zou een grotere netwerk willen hebben
 • Hoe ga ik om met mijn personeel?
 • Ik wilde vrijheid, daar merk ik nu niets meer van
 • Ik wil geen geldzorgen meer
 • Wat is eigenlijk echt ondernemen?

Ik coach ondernemers individueel. Daarbij maak ik o.a. gebruik van NLP, Spiral Dynamics, Neuro Semantiek en Transpersoonlijke Coaching. Mijn uitdaging is om jou te stimuleren in je persoonlijke groei en je communicatie naar anderen.

Jouw ervaring is jouw realiteit

Jouw succes als ondernemer is vaak afhankelijk van je eerder opgedane ervaringen.

 • Angst is een slechte raadgever
 • Er is meer dan genoeg voor iedereen. Ook voor jou! Je dient De Wet van Aantrekking te leren kennen.

De kracht van Ondernemerscoaching?

Ondernemersoaching is de zelfactualisatie methodiek van de 21e eeuw. Het maakt verborgen kwaliteiten vrij, leert jou alles te halen uit werk en privé,  je doelen en dromen ook echt te leven. Met Ondernemerscoaching kom je tot de kern van de zaak!

Wat is Ondernemerscoaching?

Een Ondernemerscoach is een vertrouwenspersoon en erop gericht om de ondernemer in zijn/ haar kracht te brengen. Ervoor te zorgen dat je met meer eigenwaarde en zelfvertrouwen onderneemt dan waar je mee aan coaching bent begonnen. Iemand die jou echt kan begeleiden om je problemen te transformeren en doelen te bereiken. Ik beloof je resultaat!

Hoe ga ik te werk?

Tijdens ondernemerscoaching gaan wij, jij en ik, samen in dialoog, die toegespitst is op het helder krijgen van wat er speelt. Dat betekent het onder ogen zien van moeilijkheden en het verschaffen van inzichten die uitzicht bieden. De werkelijke betekenis van het woord “responsability” wordt je duidelijk. Je ontwikkelt het vermogen om je eigen antwoorden te vinden op wat het leven van je vraagt. Dat ontwikkelde vermogen ondersteunt je in het vinden van je eigen oplossingen voor de uitdagingen die zich in jou leven afspelen.

Omdat Ondernemerscoaching maatwerk levert, is het van groot belang een duidelijke werkstructuur aan te houden. Dit biedt duidelijkheid voor de ondernemer en maakt het behaalde resultaat inzichtelijk. Het proces van Ondernemerscoaching bestaat uit zeven effectieve en laagdrempelige vaste stappen.

Stap Fases Uitleg
1 Relatie Het opbouwen van Vertrouwen, Veiligheid en Vrijheid middels contact, contract en het vaststellen van de spelregels.
2 Verwachtingen Het uitspreken van verwachtingen aan de hand van symptomen: vaststellen van doelen
3 Doelen Middels hypothese gewenste doelen vertalen in een stappenplan
4 Stappenplan Leerschema’s en leerthema’s samenvatten: wat heeft de cliënt te leren, zich eigen te maken, te verwerken, plek te geven, welke beweging biedt voltooiing? In relatie tot wie?
5 Actie Het uitvoeren van het stappenplan middels gekozen interventies. De cliënt gaat aan de slag, het initiatief ligt bij hem/haar. Coach heeft een ondersteunende rol.
6 Evaluatie Regelmatig samen bespreken wat goed gaat en wat beter kan bij het behalen van doelen, feedback.
7 Afsluiting Future Pace, test: demonstratie van behaalde doelen.

Investering (betaling)

Ondernemingscoaching is een maatwerk traject, afhankelijk van te behalen doelen stellen we samen een strategie op. Daarom duren onze ondernemingscoaching trajecten tussen de 3 en 24 sessies en zijn verdeeld over 3 tot 52 weken.

Een sessie kost € 145,- aan investering in jezelf en duurt minimaal 60, maximaal 75 minuten. Ieder traject van NLP-Coaching kent gratis enkele uitloopsessies, indien nodig. Omwille van kwaliteitsbewaking houden wij om de drie sessies een evaluatieronde. Dat maakt dat onze coaching sessies effectief zijn en laagdrempelig blijven.

 • Traject 1: € 725,- voor 5 sessies met een uitloop naar een 6e sessie zonder bijbetaling
 • Traject 2: € 750,- voor 3 dubbele sessies à 2 uur per dubbele sessie met uitloop. Naar een 4e dubbele sessie zonder bijbetaling
 • Traject 3: €1160,- voor 8 sessies met een uitloop naar een 10e sessie zonder bijbetaling
 • Traject 4: €1740,- voor 12 sessies met een uitloop naar een 14e sessie zonder bijbetaling
 • Traject 5: €2030,- voor 14 sessies met een uitloop naar een 16e sessie zonder bijbetaling
 • Traject 6: €3480,- voor 24 sessies met een uitloop naar een 26e sessie zonder bijbetaling

Wat levert het je op?

Ondernemerscoaching bij ACT Maatwerk Training levert jou het volgende op:

 • Je staat steviger en zelfverzekerder in je schoenen door verbeterde communicatievaardigheden

 • Je durft op te komen voor jezelf en grenzen te stellen

 • Je krijgt weet van je talenten, doelen en de weg ernaar toe

 • Je hebt het vermogen om strategisch te denken en te handelen

 • Je bent bewust van je interne en externe hulpbronnen

 • Je weet wat je ontbeert
 • Je kent het verschil tussen hebben en zijn
 • Je weet wat aanspreken en afspreken inhoudt
 • Je ervaart een zinvol bestaan
 • Je begrijpt het verschil tussen willen en nodig hebben

 • Je ontdekt je missie (jouw opdracht in dit leven)

 • Je herkent en erkent je talenten

 • Je ontwikkelt een visie: werken wordt spelen

“Ontwikkel jezelf, verbeter je communicatie, maak je gedrag inzichtelijk en neem vooral je eigen beslissingen.”

Contact ons
Contact ons

Aangesloten bij, gecertificeerd en/of geregistreerd door