Professioneel Communiceren in 8 Stappen

Het effect van je communicatie is de reactie die je krijgt, ongeacht je bedoeling

Algemeen

Mensen communiceren tegenwoordig bewuster en kritischer. En -terecht- worden er vooral eisen gesteld aan de wijze waarop met elkaar wordt gecommuniceerd. Logisch dat jouw vaardigheden op dit gebied professioneel dienen te zijn. Immers, het effect van je communicatie is de reactie die je krijgt, ongeacht je bedoeling.

Wat leer je

Met onze NLP Communicatie Training begeleiden we in 8 stappen jouw communicatie naar een professioneel niveau. Goede verstaanbaarheid, plezierige samenwerking en tevreden klanten zijn daar de directe gevolgen van.

Professionaliseren van communicatie betekent tijdens gesprekken en bijeenkomsten bewuster je belangen, ideeën en gevoelens naar voren brengen. Effectief omgaan met weerstand en tegenwerpingen. Via professionele communicatie worden de denkpatronen ontsluierd, ze worden hoorbaar (verbaal) en zichtbaar (non-verbaal) met als gevolg een open contact in vertrouwen en veiligheid.

Inhoud

De Training Professioneel Communiceren in 8 Stappen duurt 3 dagen met een looptijd van 3 weken.
De dagen duren van 09:30 uur tot 17:00 uur.

Hieronder enkele onderwerpen die aan bod komen in de NLP Communicatie Training:

 • Effectief communiceren
 • Herkennen van misleidende communicatie
 • De situatie overvalt je, mond vol tanden
 • Verschillende vormen van communicatie
 • Het effect van jouw communicatie
 • Concretiseren van je vraag
 • Effectief een vergadering leiden
 • Zeggen wat je te zeggen hebt zonder angst

Dit zijn maar enkele onderwerpen die aan bod komen in onze NLP Communicatie Training.
Vraag de PDF voor het volledige programma aan.

Volledige programma

  Verificatie: captcha

  Specificaties voor deze training

  De 8 stappen communicatie frame

  Communicatie is een proces van wederzijdse beïnvloeding, waarbij het de bedoeling is dat we de ander begrijpen en dat we zelf door de ander begrepen worden. Doordat communicatie plaatsvindt tussen individuen (met hun eigen achtergronden, gevoelens, ideeën en opvattingen) is er vaak sprake van vervorming van de boodschap. Vervorming is dus normaal, menselijk en het is onvermijdelijk. Dat neemt niet weg dat het mogelijk is om zo min mogelijk te vervormen, waardoor de boodschap zo veel mogelijk als bedoeld is, overkomt. Dit lukt beter met het professionaliseren van je communicatie, maar ook inzicht krijgen in je eigen communicatie en het effect ervan op anderen zijn hiervoor noodzakelijk. Dat leer je allemaal in onze NLP Communicatie training.

  Stap 1. De intake
  Voorafgaand aan iedere training vindt er een intake plaats, zo ook bij deze NLP Communicatie training. Dat kan zowel schriftelijk als telefonisch. Op basis van de intake concretiseren we samen je leerdoelen en aandachtspunten.

  Stap 2. De Training
  Leren doe je niet alleen door literatuurstudie. Het leren door doen en toepassen op jezelf is een krachtig middel. Kennis zonder zelfreflectie en zelfinzicht sijpelt weg en wordt nutteloos. Bij ACT Maatwerk Training maak je met deze NLP Communicatie training kennis met een theorie, je gaat na hoe het bij jezelf is, je onderzoekt wat je daarmee wilt en HOE je dat gaat doen, je leert de theorie direct toepassen in de praktijk. Door de theorie met de praktijk te verbinden en de praktijk met jezelf, transformeer je de theorie in een eigen ervaring die duurzaam en blijvend van aard is.

  Stap 3. Ondersteuning
  Na de laatste trainingsdag, bieden we je zes weken lang ondersteuning bij het in praktijk brengen van je leerdoelen. Wil je daar gebruik van maken neem dan gerust contact met ons op.

  Hoe toetst men persoonlijke ontwikkeling en groei? Dat kan natuurlijk niet, wat wel kan is het volgende:

  • Je hebt alle opleidingsdagen gevolgd
  • Je geeft blijk van de integratie van de tijdens de opleiding gegeven feedback
  • Je hebt een verslag geschreven waarin jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei tot uitdrukking komt
  • Je demonstreert wat een professionele communicatie inhoudt
  • Vace Selviyan
  • Ingrid Groeneweg
  • Dominique Selviyan

  Training: Professionele Communicatie in 8 Stappen
  Locatie: Amstelveen / Incompany
  Aantal deelnemers: 9 – 15 max.

  Op wens en behoefte van de deelnemers en/of de opdrachtgever worden de data in overleg vastgesteld. Het is zeer effectief gebleken om deze training in 3 weken af te ronden.

  • Blok 1: 1 dag
  • Blok 2: 1 dag
  • Blok 3: 1 dag

  Ontstaan er vragen tijdens of na het volgen van deze NLP Communicatie training en heb je behoefte aan extra persoonlijke ondersteuning? Kom met je vragen in verband met de opleiding bij de assistenten of de trainers. Dat is geheel kosteloos. Voor verdere diepgang van je persoonlijke proces kun je vanzelfsprekend altijd voorrang krijgen voor een afspraak bij Vace (Transpersoonlijk Coaching Counseling).

  Deelname NLP-Communicatie Training:

  • € 990.= all-in (locatie Amstelveen) vrijgesteld van btw.

  Na ontvangst van de aanmelding mailen we je de ontvangstbevestiging. Indien de minimaal aantal deelnemers is gewaarborgd vindt de training doorgang en wordt de factuur je toegestuurd. Betaling in 2 gelijke termijnen is mogelijk zonder extra kosten.

  • Uitgebreide lunch
  • Koffie, thee, koekjes en fruit tijdens de pauzes
  • Uitgebreide syllabus
  • Kosteloze deelname aan intervisie groepen
  • NLP-Business MT certificaat
  • Coaching

  Reken voor de NLP-Communicatie Training gemiddeld 6 tot 8 uur aan zelfstudie gedurende de opleiding.

  Ervaringen van onze klanten

  Frans Kamer
  Frans Kamer
  11:20 20 Feb 19
  Op 15 februari jl. heb ik deelgenomen aan de training "BNI-Fundamenten Ontsluierd deel 1"Het was voor het eerst dat ik een dergelijke training meegemaakt heb. Wat mij opviel is dat ik gedurende de dag mijzelf erg op mijn gemak voelde, geen drempels of terughoudendheid had mij te uiten. De lesstof en oefeningen hebben mij meer inzicht gegeven in mijzelf en hoe ik beter en effectiever kan communiceren. Ik dank Vace voor de goede sfeer en zeer leerzame dag.Lees meer
  Nasser al Kamouchi
  Nasser al Kamouchi
  12:46 21 Feb 19
  De training op locatie was echt een eye-opener voor mij en collega's. ACT heeft ons laten inzien dat de rolverdeling en spelregels van onze communicatie duidelijker moet zijn. Aanrader!
  Bekijk alle beoordelingen

  “Ontwikkel jezelf, verbeter je communicatie, maak je gedrag inzichtelijk en neem vooral je eigen beslissingen.”

  Contact ons
  Contact ons

  Aangesloten bij, gecertificeerd en/of geregistreerd door