Wat houdt ACT-organisatieadvies in?

Advies is bedoeld om klanten te helpen richting te bepalen of een opleidingsbehoefte duidelijk te krijgen. Advisering is niet het hoofddoel maar een middel om snel en efficiënt opleidingsvraagstukken in kaart te brengen, opleidingsdoelstellingen te bepalen, opleidingen te ontwikkelen en desgevraagd uit te voeren.

Ruim dertig jaar ervaring als ondernemer, gekoppeld aan trainers- en coachings-vaardigheden, bieden mij een goede basis voor het begeleiden en adviseren van leidinggevende ondernemers in het bedrijfsleven en organisaties. Aan de hand van Spiral Dynamics (SD-analyse modellen) begeleid ik je in het vinden van nieuwe wegen, deze te verkennen en vorm te geven in een veranderende omgeving. Op deze wijze krijgt verandermanagement een vriendelijk karakter en blijft de menselijke maat hoog in het vaandel.

Ieder ingezette oplossing vanuit verandermanagement kent twee natuurwetten:

1 De oplossingen zelf leiden tot veranderingen in de omgeving

2 De oplossingen hebben onvoorziene bijeffecten die niet altijd kunnen worden waargenomen.

ACT-advies:

Het leven is een groot veranderingsproces, zo ook een organisatie. Wie blijft stilstaan verliest de grip op de voortgang.
Let wel dat ieder in het nu ervaren probleem een goedbedoelde oplossing van vroeger is geweest! Een oplossing waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Alert blijven is het advies!

Werkwijze

Omdat ACT-Advies maatwerk levert, is het van groot belang een duidelijke werkstructuur aan te houden. Dit biedt duidelijkheid voor de klanten en maakt het behaalde resultaat op het gebied van verandermanagement inzichtelijk. Het proces bestaat uit drie herkenbare stappen met ieder twee componenten.

Schakel ACT Maatwerk Training in voor professioneel organisatieadvies en verandermanagement binnen je organisatie. Voor ál je ondernemersvragen!

“Ontwikkel jezelf, verbeter je communicatie, maak je gedrag inzichtelijk en neem vooral je eigen beslissingen.”

Contact ons
Contact ons

Aangesloten bij, gecertificeerd en/of geregistreerd door